A Social Space For Everyone

Our client’s brief was to create a modern room which integrated with the rest of the house and offered somewhere for the family to sit and relax at the end of a hard day.

BEFORE

The client wanted to keep the existing flooring as it ran through the whole house. We offered the client two very different designs with very different colours to match the cream; gloss floor.

DESIGN

In the end Anthracite won out over moka.  We used 2 different tonal work-surfaces with 2 different contrasting door fronts.  There were some clever little features added in as well with overlapping doors to give symmetry to the sink area giving a clean matching run.  

A feature bulkhead was created to the oven wall; the offset seating ledge counter balances the worktop with under-lighting and the quartz material was used to create a shelf extension from the wall units.

The resulting design gave a huge impact to the space, transforming a tired and simple design to a contemporary and high-tec finish blending seamlessly with the existing floor like they were made for each other. The customer loves welcoming friends and family to their new room.

AFTER